supermarktstress-1300x300

Blogs van Salland

Wat leuk dat u een kijkje neemt op ons blog! Wij delen hier met u allerlei informatie; bijvoorbeeld over sporten, het reilen en zeilen van een gezin en gezond leven. Veel leesplezier!

Zo voorkomt u supermarktstress

Lege schappen, rijen voor de kassa, verplaatste artikelen, opgewonden koopjesjagers, stijgende prijzen: de spanning kan aardig oplopen in de supermarkt. Helemaal als er eigenlijk geen tijd is om boodschappen te doen en u met uw boodschappen zo snel mogelijk weer buiten wilt staan. Die eeuwige discussie over alles wat we wel en niet zouden moeten kopen, helpt ook niet mee. Om al die supermarktstress een halt toe te roepen, hebben we wat tips, waarmee u ontspannen de supermarkt in stapt.

Maak gebruik van de zelfscan
De rijen voor de kassa staan hoog op de lijst van supermarktergernissen. En op de een of andere manier lijkt u ook altijd in de langzaamste rij te staan. Gelukkig kunt u die bron van stress en ergernis in steeds meer supermarkten omzeilen. Met de zelfscan. Een draagbare kassa waarmee u zelf uw boodschappen scant. Een hele verademing voor iedereen zonder interesse in moestuintjes, dierenplaatjes of koopzegels.

Maak een boodschappenlijstje
Een cliché misschien, maar wel één die ervoor zorgt dat u niets vergeet. Belangrijk, want wie de wekelijkse boodschappen heeft overleefd, voelt er weinig voor om nog eens terug te moeten voor de vergeten groente. Bekijk eerst alle (keuken)kastjes voordat u een lijstje maakt, zodat u niets vergeet. Probeer direct voor de hele week uw boodschappen op te sommen, zodat u maar één keer per week naar de supermarkt hoeft.

Maak gebruik van de bezorgservice
Tegenwoordig hoeft u zelfs geen supermarkt binnen te lopen, om toch wekelijks uw boodschappen in huis te halen. Veel supermarkten hebben namelijk een bezorgservice, waarmee online bestelde boodschappen bij u thuis worden afgeleverd. Dit kan wel vaak pas vanaf een minimaal bedrag en tegen bezorgkosten. Sommige supermarkten hebben een afhaalpunt, waar de bestelde boodschappen voor u worden verzameld. U hoeft ze alleen nog maar op te halen.

Vraag naar de bezorgtijden
Van alle ergernissen staan lege schappen met stipt op nummer één. Dit kunt u tot een minimum beperken door te informeren naar de bezorgtijden van de vracht. Doe uw boodschappen vlak nadat de vrachtwagen is geweest. Dan heeft u de meeste kans dat u met een volledig afgevinkte boodschappenlijst de supermarkt verlaat. Het is dan wel belangrijk dat u uw boodschappenmoment goed plant. Daarvoor is onze handige gezinsplanner een uitstekend hulpmiddel.

Elke maand informatie ontvangen over dit soort onderwerpen?

Bent u geïnteresseerd in dit soort onderwerpen en wilt u deze elke maand ontvangen? Meld u dan aan voor onze Goed Leven update.

MELD U AAN VOOR GRATIS UPDATES

 

Salland blogs